Rezerva vyhrála v Jedlí a drží náskok 14 bodů

Od znovuzaložení šumperské rezervy bylo hřiště v Jedlí posledním, kde tento tým zatím nevyhrál. V září 2020 zde totiž po divoké přestřelce prohrál 3:4 a od té doby sem nezavítal. S Jedlím tak poprvé vyhrál až v úvodu této sezóny doma, poměrem 4:2. Podobný výsledek se tentokrát zrodil i na hřišti pod Křížovou horou v Jedlí. Po vítězství 4:1 tak drží rezervní výběr i nadále bezztrátovost v aktuální sezóně a také výrazný čtrnáctibodový náskok na druhý Písařov. Je tak velmi blízko vytouženému postupu do Okresního přeboru.

24. 4. 2022
1 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
24. 4. 2022 16:00 III. třída, sk. A 2021/2022 11. kolo 40

Další krok za postupem chtěl učinit na půdě jedelského Sokola hráči rezervního týmu. Nicméně od opětovného založení „B“ týmu to bylo právě Jedlí, které zatím jako jediné dokázalo šumperskou rezervu porazit. I tehdy z pozice posledního týmu tabulky.

Tentokrát sedm branek v utkání nepadlo, ale i tak nebyl zápas skoupý na branky. Ovšem ani počasí nebylo ideální, stejně jako po celém území Moravy. Znovu mladý tým vyrukoval do boje s teprve patnáctiletým brankářem Horkým, v kádru domácích se objevil i Jakub Švéda, který v sezóně 2015/16 hostoval tehdy jako hráč přípravek v našem FK. Hrstka nejvěrnějších diváků se dočkala na jedelském hřišti tří branek již v prvním poločasu. V 17. minutě otevřel skóre zápasu Michal Václavek, přesně po půlhodině hry přidal druhý šumperský gól Tomáš Fiala. Domácímu Sokolu se podařilo ale rychle kontrovat, když snížil šestadvacetiletý Tomáš Korviny.

Drama se ale nekonalo, rezerva krátce po změně stran přidala třetí branku, když se prosadil Martin Šincl. Snaha domácích o korekci výsledku či obrat v zápase úspěch nepřinesla. Naopak, v 86. minutě se náš výběr prosadil počtvrté po vlastní brance Tomáše Žváčka. Rezerva vyhrála i 14. utkání v aktuální sezóně a na druhý Písařov si udržuje náskok 14 bodů. V příštím kole přivítá rezervní tým v sobotu 30. dubna na Tyršově stadionu „B“ tým Libiny.

Sokol Jedlí – FK Šumperk B 1:4 (1:2)

Góly: 32. Korviny – 17. Václavek, 30. Fiala, 47. Šincl, 86. Žváček vl. Žluté karty: Fiala (Šumperk). Rozhodčí: Ludvík Žák. Diváci: 40.
Sokol Jedlí: Haltmar – Žváček, Schwank, Rýznar, Švéda, Bartášek, Žváček, Doubrava, P. Valenta, Kubíček, Korviny. Střídající: Sita, Pospíšil, J. Valenta, Šťastný, Macek, Andrle.
FK Šumperk B: Horký – Šincl, P. Dostál, Přikryl, V. Dostál, Krahula, Klimek, Nguyen, Fiala, Karger, Václavek. Střídající: Ondráček, Štefek, Doležal, Žanda.