Znak klubu Sokol Malá Morava

Rezerva navýšila náskok v čele III. třídy na 14 bodů

Na umělce šumperského Tyršova stadionu odehráli své třinácté utkání letošního ročníku III. třídy sk. A hráči naší rezervy. Přivítali mužstvo Sokola Malá Morava a v zápase dokráčeli k vysokému vítězství 9:2. Za zmínku určitě stojí čtyři branky Davida Nováka, patnáctileté posily organizace FK Šumperk. Mladý talent přišel v březnu z dorostu zábřežského klubu. Protože Písařov nedokázal doma porazit rezervu Libiny, navýšil tak náš „B“ tým náskok na čele již na 14 bodů.

16. 4. 2022
9 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
16. 4. 2022 16:00 III. třída, sk. A 2021/2022 14. kolo 50

Netradiční zpestření předzápasového rozcvičení měli na Tyršově stadionu k dispozici hráči naší rezervy a výběru Sokola Malé Moravy. Totiž před jejich vzájemným zápasem na umělce zde vrcholil posledním utkáním mezi Baníkem a dánským Vejle turnaj kategorie U14. Na hřiště pak oba týmy vyběhly hned vzápětí. Přitom někteří domácí hráči nebyli o moc starší než účastníci zmiňovaného turnaje. Hned čtyři hráči totiž byli ročníku 2006, tedy pouze o dva roky starší.

Domácí celek i tak zvládl zápas na výbornou a již v poločasu vedl 6:0. Běhaví mladíci dělali hostům potíže, již v 15. minutě se prosadil poprvé v zápase jeden z patnáctiletých mladíků na soupisce – DAVID NOVÁK. Nedávná posila ze Zábřehu ještě na podzim patřila k oporám tamního dorostu v Krajském přeboru, jeho utkání proti Malé Moravě pak ale bylo jeho debutem mezi seniory. A tahle premiéra vyšla skvěle. O pět minut později totiž sice zvýšil náskok domácích VLADIMÍR DOSTÁL, ale pak se opět ke slovu hlásil zmiňovaný DAVID NOVÁK. Během tří minut pak dovršil svůj hattrick, když brankami ve 29. a 32. minutě zvýšil již na 4:0. A o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

Zvláště když náš výběr přidal do přestávky ještě další dvě branky. Ve 39. minutě se trefil další hráč ročníku 2006 JAN MINÁŘ, účet první půle uzavřel PATRIK PŘIKRYL. S podobnou vervou vstoupili naši mladíci i do druhé půle a v 50. minutě přidal další svůj gól, již čtvrtý, DAVID NOVÁK. O chvíli později se znovu trefil i JAN MINÁŘ a skóre už se blížilo k neblahé desítce. Na ni nakonec nedošlo. Naopak hosté se zásluhou MARTINA MALÉHO dostali ke snížení na 2:8. Konečný účet zápasu pak v 86. minutě uzavřel domácí hráč JAKUB DOLEŽAL, další dorostenec ročníku 2006. Naše rezerva si tak připsala třinácté vítězství ve třináctém utkání a protože Písařov doma na penalty libinské rezervě, náskok na čele se navýšil již na 14 bodů.