Jaro nabírá na tempu, o víkendu jde do boje 12 týmů!

Celkem dvanáct výběrů FK Šumperk se o víkendu představí v rámci mistrovských bojů. Víkend 9. a 10. dubna tak zatím bude z hlediska našeho klubu tím nejnabitějším. Duelu našeho Áčka proti Skašticím jsme věnovali samostatný článek, ostatním výběrům se budeme věnovat v následujícím článku. Největší pozornost určitě bude přitahovat dorost. Ten zažívá skvělou sezónu a jako nováček ligové soutěže důrazně konkuruje i akademiím prvoligových mužstev. Dlouhodobě se v našlapané druhé nejvyšší soutěži v zemi drží ve středu tabulky. A na body bude pomýšlet i nyní.

Dorost hostí Prostějov a touží po dalších bodech

Dorostenci zvládli zápas v Ostravě a díky vítězství nad Porubou se šumperská devatenáctka znovu posunula do horní poloviny tabulky. Teď je čeká doma výběr 1. SK Prostějov. A nutno dodat, že dorostenci hanáckého účastníka druhé nejvyšší soutěže jsou k poražení. Na podzim sice uspěl Prostějov 5:3, ale nutno dodat, že svěřenci Jakuba Bauera chytli ligové tempo až následně. V současné době pak jsou Šumperští v mírně lepší formě, z jarních zápasů vytěžili šest bodů, soupeř jen tři (v posledním kole po vítězství nad Kroměříží). Souboj, ve kterém rozhodně má šumperský kádr na to bodovat, pokud odvede kvalitní výkon, začíná v neděli 10. 4. v 10:30 a řídit ho bude Tomáš Řezníček.

Mladší dorost naopak v Ostravě proti Porubě těsně padl, ale letos hlavně šumperští mladíčci, někteří i o dva roky mladší než jejich soupeři, sbírají velmi cenné zkušenosti. Prostějov se v tabulce mladšího dorostu nachází na velmi solidním devátém místě. Navíc má dobrou formu a po vítězstvích ve Znojmě a s Kroměříží i dostatek sebevědomí. Na jaře získal šest bodů, nicméně první dvě kola odehrál s celky z TOP4: Baníkem Ostrava U16 a Jihlavou. Duel mladšího dorostu začne v neděli 10. 4. v 12:45. Rozhodčím bude Radek Svoboda.

Žáky čeká čtyřboj s Hlučínem

Starší i mladší žáci si po týdnu znovu zopakují čtyřzápas proti stejným soupeřům. Zatímco minulý víkend se střetli s Hranicemi, tentokrát je čeká soupeř ze Slezska: FC Hlučín. Starší žáci, které za týden 16. 4. čeká doma silně obsazený Velikonoční pohár, se představí na půdě soupeře. Zápasy se odehrají v Ludgeřovicích, v rodišti současného záložníka West Hamu Vladimíra Coufala. Výběr U15 začne své utkání proti aktuálně šestému celku tabulky v neděli 10. 4. od 10:00. Oba vzájemné zápasy na podzim vyzněly jasně pro naše kluky, a to vítězstvími po výsledcích 9:0 a 8:0. Mladší výběr U14 pak se soupeřem poměří své síly ve stejný den a na stejném hřišti od 12:00. V rámci kategorie U14 je Hlučín v tabulce osmý a i on oba podzimní zápasy prohrál. Byť v tomto případě vyhrál šumperský celek těsnějšími výsledky 3:1 a 4:3.

To mladší žáci se představí proti Hlučínu v sobotu 9. 4. na domácím trávníku. Hrát se bude shodně od 10:00. Výběr U13 našeho příštího soupeře ve všech třech odehraných jarních zápasech bodoval a v tabulce se drží na sedmém místě, tedy tři pozice za našim výběrem U13. Favoritem ale bude i tak domácí celek a věříme, že to kluci potvrdí. Výběr U12 našeho FK bude dle tabulkového postavení favoritem také. Hlučín v této kategorii je v tabulce SpSM soutěže na 13. místě, zatímco náš výběr prožívá solidní vstup do jarní části sezóny a drží v tabulce osmou příčku.

Do hry pak zasáhne po vítězství s Bludovem i rezervní celek mladších žáků. Ten hraje Okresní přebor a zavítá na sever. Je otázka, jaké podmínky ho čekají po výstřelcích počasí v minulých dnech, ve Starém Městě pod Sněžníkem je čeká náročné utkání. Domácí celek totiž s bilancí 10 výher a 1 prohra vede aktuální pořadí KEDUL Okresního přeboru mladších žáků. Na podzim vyhráli Baníkovci v Šumperku 4:0.

Mužská rezerva s dorostenci vyrazí do Brníčka

Druhé jarní utkání čeká také mužskou rezervu, za kterou ale hrají prakticky jen dorostenci. Ty v minulém víkendu sice doplnili s ohledem na herní vytíženost a odložení zápasu ve Vsetíně hráči „A“ týmu Marek Smrž a Robert Jurásek, hlavní je ale zajištění herního režimu právě u mladíků, kteří nedostanou tolik prostoru v ligových zápasech dorostu. Po vítězství 3:0 s Písařovem se tentokrát vydá rezerva na půdu soupeře. Čeká je duel v sobotu 9. 4. od 15:40, a to v Brníčku, kde pod tamní romantickou zříceninou hradu budou bojovat o další tři body do tabulky.

Přípravka přivítá soupeře na Sluneční

Ještě teď se možná dojatě slaví obrovský úspěch žáků ze Sluneční. Ti v týdnu vyhráli republikové finále Školské futsalové ligy, když v Superfinále porazili kluky ze Sparty a z Příbrami. Teď už ale musí na Sluneční vyhlížet jiné talenty, a kdo ví, zda mnozí z nich za pár let nebudou také pro naši partnerskou školu získávat prestižní trofeje. Na Sluneční mají totiž své útočiště mladší přípravky. O víkendu se pak v sobotu 9. 4. shodně od 9:00 představí výběr U9 domácím zápasem proti Novému Malínu, celek U8 přivítá výběr Rapotína.

Kompletní přehled mládežnických zápasů víkendu