Klub FK Šumperk

Starší dorost získal ve Vítkovicích velmi důležité tři body!

Se značnými nadějemi se vyhlíželo utkání šumperského staršího dorostu na půdě Poruby, která nás hostila ve Vítkovicích. Když pak po 17 minutách hry vedl náš výběr 3:0, vše se rýsovalo nejlépe jak mohlo. Důležitý souboj o záchranu v lize měli hráči U19 rozehrán skvěle, ale nakonec se z něj vyrýsovalo drama. Se šťastným koncem. Ten naopak postrádal zápas mladšího dorostu. Bohužel.

2. 4. 2022
2 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
2. 4. 2022 10:30 Moravskoslezská liga st. dorostu 2021/2022 20. kolo 15

Velmi důležité utkání absolvovali šumperští starší dorostenci na umělce ve Vítkovicích. Na Městském stadionu se střetli s Porubou, přičemž s ohledem na náročnost jarní části šlo o zásadní zisk v záchranářských bojích. Nervózní duel skončil vítězstvím svěřenců Jakuba Bauera, kteří tak navýšili náskok na poslední místo tabulky. Na Kroměříž mají nyní k dobru 15 bodů, což už znamená velmi solidní výhodu v boji o setrvání v ligové soutěži.

Na soupisce nechyběl ani Pavel Matura, který před týdnem nastoupil v základu divizního Áčka proti Slavičínu. Stejně tak měl trenér Bauer k ruce i další hráče, kteří již mají zkušenosti s mužským týmem a patří zároveň k oporám výběru U19. O důležitosti zápasu bylo předem jasno. A jak se brzy ukázalo, šumperský celek se na utkání připravil skvěle. V úvodu nasypal Porubě tři góly. Již v sedmé minutě se prosadil Marek Elšík, Na jeho trefu pak o chvíli později navázali Lukáš Karger a Libor Vicenec. V sedmnácté minutě tak po skvělém začátku vedl náš výběr 3:0. Bohužel v první půli ještě zahodil penaltu Marek Horký. A během následujících okamžiků zápasu toho nejspíš několikrát i zalitoval.

Ještě do poločasu se totiž podařilo snížit domácímu Dominiku Mášovi. Další snaha porubského celku přicházela dlouho vniveč. Až v 68. minutě se prosadil Ondřej Maršál. Ale i tak domácím zůstávalo dost času na zlom v utkání, na který naštěstí už nepřišlo. I přes dramatické momenty v závěru zápasu dorostenecký výběr Šumperka udržel vedení 3:2 a navýšil náskok na poslední Kroměříž na 15 bodů. Naopak se náš celek vrátil na osmé místo tabulky pouze s dvoubodovou ztrátou na šestou Líšeň.

1. FC Poruba – FK Šumperk 2:3 (1:3)

Góly: 30. Máša, 68. Maršál – 7. Elšík, 15. Karger, 17. Vicenec. ŽK: 90. Sáblík (trenér) – 38. Červeňák, 90. Morong, 90+2. Kühnel. Rozhodčí: David Jurajda. Diváci: 15.
1. FC Poruba: Chelmecký – Novotný, Mlečko, Fula (25. Volný), Dostalík (85. Pohorelli), Máša, Maršál, Kalay, Tannert (76. Lyčka), Káňa (73. Biedermann), Seman.
FK Šumperk: Žanda – Jecu, Morong, Kmínek (82. Körner), Vicenec (77. Podhorný), Krézek, Matura, Elšík (88. Kühnel), Horký, Karger (60. Václavek), Červeňák (70. Tyl).

2. 4. 2022
3 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
2. 4. 2022 12:45 Moravskoslezská liga ml. dorostu 2021/2022 20. kolo 15

Souboj předposledního celku tabulky s posledním, to byl duel značně oslabeného šumperského mladšího dorostu na půdě Poruby. Tedy lépe řečeno ve Vítkovicích, kde našel soupeř útočiště. Na tamní umělce náš celek vedl po poločasu 2:1, ale nakonec musel domů odjet s prázdnou. Poruba výsledek otočila a po výhře 3:2 srovnala bodový zisk obou celků. O skóre však zůstává šumperský celek předposlední.

Divokých šest minut viděla hrstka diváků v rozmezí mezi 24. a 30. minutou zápasu. Nejprve se prosadil Jan Minář a poslal náš celek do vedení. O chvíli později sice srovnal domácí Čečotka, ale po půl hodině hry vrátil šumperskému týmu vedení kapitán Filip Podhorný. Tento stav vydržel až do konce poločasu. A v tom druhém se pak děly věci. Nejprve v 52. minutě srovnal z mírně řečeno přísné penalty Dušan Fula. A bohužel nebylo všem dnům konec. O šest minut později totiž poprvé v utkání poslal Porubu do vedení Lukáš Hradil.

Tento stav pak vydržel až do konce zápasu, byť k vyrovnání náš značně úzký kádr neměl daleko. To už byl na hřišti již i čtrnáctiletý Lukáš Lozyňskyj, který si tak odbyl debut v dorostenecké soutěži. A také další hráč ročníku 2007, Pavel Hýbl. Víc hráčů už pak Bohdan Hecl, trenér týmu, na střídačce k dispozici neměl. V 84. minuty pak uviděl červenou kartu domácí obránce Novotný, který musel za cenu vyloučení hasit požár.

1. FC Poruba – FK Šumperk 3:2 (1:2)

Góly: 26. Čečotka, 52. Fula (pen.), 58. Hradil – 24. Minář, 30. Podhorný. Žluté karty: Seman – Körner. ČK: 84. Novotný (Poruba). Rozhodčí: Paskal Trigas. Diváci: 15.
Poruba: Kostka – Novotný, Matějka, Jašek (91. Kostelecký), Fula (75. Skála), Hradil, Seman (85. Kapičák), Čečotka, Sadílek, Mencarini, Juřeník.
Šumperk: Bahounek – Kühnel, Jiroš, Novák, Podhorný, Kucharčuk, Zelinka, Minář, Körner (46. Lozyňskyj), Doležal (60. Hýbl), Valenta.