Společné foto týmů U11 Šumperka a Kroměříže

Skvěle, kluci! Výběr U11 porazil silnou Kroměříž

V domácím prostředí odehráli přípravné utkání na jarní část sezóny naši kluci výběru U11. Na umělce Tyršova stadionu poměřili síly se silným celkem Kroměříže. Ta dokázala na začátku sezóny v této věkové kategorii vyhrát kvalitní Tempo Cup, kde náš tým skončil na 10. místě. Za sebou nechala v Praze spoustu silných akademií v čele se Slávií, Spartou, Libercem či Českými Budějovicemi. Tentokrát se ale na Tyršáku radoval náš tým.

Oba týmy se přitom střetly i v říjnu v Hranicích, kde se konal turnaj oficiálního Poháru mládeže, kvalifikace o postup do finále. Kroměříž tehdy porazila náš celek 5:1 a v celém turnaji neztratila ani bod. Zcela suverénně si pak z prvního místa zajistila vstupenky na celorepublikové finále, kde Slávisté budou patřit k černým koňům turnaje. Nás ale může těšit, že na tomto finálovém klání se představí i náš celek, který postoupil díky vítězství ve vzájemném utkání s Prostějovem.

V domácím prostředí pak náš tým předvedl skvělý výkon a opravdu silného soupeře dokázal porazit. Dokázal si tak, že i v případě vzájemné konfrontace na celorepublikovém vyvrcholení Poháru mládeže nemusí být proti Kroměříži bez šancí na vítězství. V hlavní části přípravného zápasu dokázal náš tým vyhrát 9:4, oba kluby si pak střihly i nastavení, ve kterém Hanáci postupně snižovali ztrátu. „Byl to skvělý zápas v krásném počasí. Naši kluci od začátku zápasu vedli a vybudovali si velký náskok. Soupeř dotahoval zejména v prodloužení, kdy jsme vyměnili brankáře a změnili i rozestavení hráčů,“ zhodnotil utkání trenér týmu Tomáš Skála.

Mistrovská jarní část sezóny začne našemu výběru až 10. dubna. Svěřenci Tomáše Skály se vydají k utkání 13. kola krajské soutěže mladších žáků do Hranic.