Soustředění dorostu V Ústí nad Orlicí (únor 2022)

Dorostenci absolvovali herní soustředění v Ústí nad Orlicí

Hráči obou dorosteneckých kategorií absolvovali v období od 21. do 25. února herní soustředění v Ústí nad Orlicí, s ubytováním ve sport hotelu Tichá Orlice. Šumperští fotbalisté našli jak v hotelu, tak i v přilehlých sportovištích perfektní zázemí. Spokojenost s prostředím a podmínkami pak nasvědčuje tomu, že zdejší prostředí bude případně klub využívat i nadále.

Dorostenečtí hráči podstoupili nejen obvyklou dřinu, ale i další aktivity, včetně teambuildingových. Využití našel krytý bazén přímo v Ústí nad Orlicí, závěr soustředění pak obstarala i zábava v podobě bowlingu. „Musím upřímně konstatovat, že soustředění se velmi vydařilo a věřím, že se nám podaří zúročit v jarní části sezóny,“ netajil své pocity Bohdan Hecl, trenér dorosteneckého výběru.

Hned po návratu do Šumperku pak oba výběry absolvovaly na umělce přípravná utkání proti mladíkům z 1. HFK Olomouc. Starší dorostenci se svým soupeřem prohráli poměrem 1:2, když jediný gól obstaral Alfréd Červeňák. Naopak sedmnáctka své utkání vyhrála po sedmigólové přestřelce poměrem 4:3. O branky se postarali Körner, Podhorný, Sroka a Novák.

Ve středu 2. března pak výběr U17 absolvuje na domácí půdě generálku proti výběru U16 Baníku Ostrava. Zápas začíná v 17:00. Starší dorost odehraje poslední přípravné utkání před začátkem jarní soutěže také doma, čeká ho náročný duel s výběrem mužů České Třebové.