Klub FK Šumperk

Výběr U13 zvládl debut na velkém hřišti

Velice náročný program mají za sebou mladší žáci kategorie U13. Poprvé zjistili, jaké to je hrát utkání na velkém hřišti, zároveň si také zahráli turnaj s výběry starších žáků. A v těchto konfrontacích také uspěli. Zdárně tak probíhá příprava na jarní část ligové sezóny.

Mladší žáci nejprve odehráli v neděli 13. února tzv. „triangl“ proti výběru FK Jeseník U14&U15 a FC Šternberk U15. Proti výběrům starších žáků náš tým těch mladších uspěl, když s Jeseníkem uhrál remízu 3:3, když celek z druhé strany jesenických hor disponoval hlavně fyzickou převahou. „Soupeř měl značnou fyzickou převahu. Naši kluci to však doháněli pohyblivostí, bojovností a kvalitou na míči především v přechodové fázi. Pohledné utkání a velmi vydařené vystoupení našich hráčů nakonec skončilo remízou,“ prozradil trenér Jakub Bauer. Jeho rým pak v druhém utkání porazil Šternberk 4:0, byť hodnocení už tolik pozitivní nebylo. „V tom druhém zápase jsme již neměli takovou kvalitu pohybu a zůstávali jsme příliš dlouho na míči. Dostávali jsme se tak do množství nevynucených soubojů v naší ofenzivní části a měli jsme vysoký počet ztrát míče.“ 

I tak mladší žáci kategorie U13 odehráli velmi náročný triangl dobře a nezbývá než poděkovat klubům z Jeseníku a Šternberku za účast a velmi užitečnou zkušenost.

V sobotu 19. února pak na naše kluky čekal těžší počin. Na velkém hřišti se střetli s prostějovským 1. SK a duel nabídl plných 11 branek. Nejtěsnějším rozdílem zvítězil po dvou brankách Škrabala a jedné Janků, Potočky, Strnada a Ošlejška 6:5. „V utkání s Prostějovem se týmy v různých fázích utkání přetahovaly o to, kdo bude diktovat tempo hry, kdo udrží míč a kdo přijde s nápaditým a efektivním přechodem do útoku. Výborná konfrontace, která opět ukázala, že budeme velmi zajímaví v přechodové fázi, ve výstavbě útoku a v práci s prostorem a zároveň nám ukázala na čem musíme pracovat,“ konstatoval Bauer.

Hráči: Vondra, Brázda, Oulehla, Doležel, Kubeš, Vaculík, Janků, V. Bessonov, Y. Bessonov, Šalamoun, Škrabal, Bečvář, Kadlec, Potočka, Kubíčková, Jurenka, z výběru U12 poté dvojice Ošlejšek, Strnad.