FK Šumperk U13

Doležel, Machů a Pávek obdrželi pozvánku na výběrový reprezentační kemp U15

Další obrovský úspěch si připisuje šumperský fotbalový ročník 2007. Po úspěších na Ondrášovka Cupu i na McDonald’s Cupu nyní dostali tři svěřenci trenéra Petra Strnada pozvánku na reprezentační výběrový kemp kategorie U15. Mezi nominovanými je kapitán týmu U15 František Doležel, poté Filip Machů a Jakub Pávek. Klukům přejeme hodně štěstí a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho FK!

Třetí výběrový kemp se uskuteční v Trutnově ve dnech 5. a 6. října. Na programu bude také dvojzápas na půdě polské Vratislavi, kde se náš reprezentační výběr U15 střetne se stejně starým výběrem Vratislavi. V nominaci národního týmu je 28 hráčů, kromě trojice šumperských hráčů má své zastoupení ještě dalších sedm týmů. Nejpočetněji je zastoupen v tomto výběru Hradec Králové s devíti hráči. Šest kluků má ve výběru také olomoucká Sigma, bohužel až mezi náhradníky je pak Patrik Přibylka, který se také podílel ještě jako náš hráč na zmiňovaných úspěších.

Výběrových kempů kategorie U15 bude celkově pět, dva se již uskutečnily, a to v Modré a v Břeclavi. Pro náš klub je trojí nominace obrovský úspěch. Zatím ze tří zveřejněných nominací jsme jediným klubem s více než jedním nominovaným hráčem mimo kluby titulované nejvyšší statusy Klubové akademie a Sportovního centra mládeže. Pro jejich získání je podmínkou účast „A“ týmu v jedné ze dvou nejvyšších soutěží. A to bohužel v našich podmínkách splnit nemůžeme. Zároveň je to pro nás všechny motivace do další práce a pro všechny naše mladé fotbalisty impuls, že i ze Šumperka je možné nakouknout do reprezentačního výběru.

Oficiální tiskovou zprávu FAČR k nominaci naleznete zde.

Nominovaní hráči FK Šumperk

František Doležel
František Doležel

 

Filip Machů
Filip Machů

 

Jakub Pávek
Jakub Pávek