Mladší žáci doma vyzvali Karvinou, uspěli jen částečně

Soutěžní premiéru v ročníku 2021/2022 mají za sebou i výběry mladších žáků. Ty doma přivítaly Karvinou a zatímco starší výběr U13 doma slavil vítězství 6:3, ten mladší na svého soupeře bohužel nestačil. Hattrickem pak potěšil solidních 150 diváků kapitán „třináctky“ Martin Doležel. Po prohře 0:6 si ale kluci určitě budou chtít zlepšit náladu hned ve středu 18. srpna, kdy na Tyršáku přivítají Vsetín.

FK Šumperk U13 – MFK Karviná U13 6:3

Před prvním domácím divizním utkání „A“ týmu zaplnili hrací plochu naši mladí talentovaní kluci, kteří se střetli v souboji s Karvinou. Výběr do 13 let své utkání vyhrál, byť úvodní část zápasu, jak následně potvrdil i vedoucí týmu Jakub Bauer, nebyla zcela optimální. I tak si naši kluci dokázali držet náskok. Na trefu Potočky sice ještě odpověděl Tkač, pak ale skórovali Doležel s Kubešem a ani trefa Gaborčíka hostům na zlom ve vývoji zápasu nestačila. Naopak, Doležel zkompletoval dvěma proměněnými pokutovými kopy hattrick a na 6:2 pak již v závěru zvyšoval Potočka. Tři minuty před koncem z pokutového kopu stanovil konečný výsledek znovu Gaborčík.

Vedoucí týmu Jakub Bauer hodnotil utkání následovně: „Do prvního utkání jsme vstoupili trošku bázlivě. Nezačali jsme dobře na míči, bez míče jsme nebyli kompaktní a v podstatě jsme se první třetinu hledali a získavali jsme jistotu. Nicméně hráči velmi dobře zareagovali na naše nedostatky a postupem času začali být na hřišti dominantní takřka ve všech činnostech. K vidění byl v závěru slušný kombinační fotbal se zajímavými individuálními akcemi. Jsem přesvědčen, že do dalšího utkání (středa 17:00) už vstoupíme sebevědomě od úvodního hvizdu.“

Góly: 38., 53. (pk) a 65. (pk)  Doležel, 28. a 83. Potočka, 43. Kubeš – 44. a 87. (pk) Gaborčík, 33. Tkač. Bez karet. Rozhodčí: Švancarová. Diváci: 150.
Sestava: Vondra – Y. Bessonov, V. Bessonov., Kubeš, Brázda, Škrabal, Potočka, Pham, Janků, Kadlec, Šalamoun, Doležel, Oulehla.

FK Šumperk U12 – MFK Karviná U12 0:6

Karvinští si zlepšili náladu v Šumperku aspoň v souboji výběrů do 12 let. V tomto souběžně hraném utkání totiž dokázali ubránit všechny šumperské výpady a naopak sami se průběhem duelu prostřílet až k výsledku 6:0. Dvěma góly se na výhře hostů podílel Štěpán Totek.

Góly: Totek 2, Barčák, Halla, Hořínek, Uryga. Bez karet. Rozhodčí: Werner. Diváci: 150.
Sestava: Nitsche – Ošlejšek, Šléška, Juřena, Vaněk, Neoral, Páleník, Hatoň, Horák, Pěček, Strnad, Kovář, Táborský, Rašner, Jícha, Mikulová.

Foto: ilustrační fksumperk.cz