Klub FK Šumperk

Mladší dorost nestačil na fotbalisty pražského Tempa

Na prodloužený víkend do Loučné nad Desnou dorazil výběr mladšího dorostu klubu FC Tempo Praha. Součástí pobytu si pak hráči z hlavního města dohodli tři přípravná utkání hraná v Šumperku a hned to první proti našim klukům. Ti do utkání nastoupili posilněni i o hráče staršího ročníku 2004 a ze začátku měli více ze hry. Také se jim podařilo otevřít skóre. Jenže Tempo potvrdilo své kvality, a to hlavně ve druhé půli.
S ohledem na výsledky nedohrané loňské sezóny 2020/2021 stále existuje šance, že by se dorostenecké výběry v příštím soutěžním ročníku představili ve vyšší soutěži. Účast v Moravskoslezské dorostenecké lize je dokonce velice pravděpodobná. O to užitečnější budou pro hráče i trenéry výběrů konfrontace se silnými celky, které s těmito soutěžemi mají zkušenosti. Jedním z nich je i pražské Tempo, což kluci z hlavního města potvrdili i během všech tří přípravných zápasů, co v Šumperku odehráli.

Přitom právě naši chlapci s nimi dokázali nejvíce držet krok, sobotní duel s Vítkovicemi i nedělní s Uničovem Tempo zvládlo vyhrát větším brankovým rozdílem. Na druhou stranu, do utkání proti našim chlapcům nastoupili hráči Tempa prakticky rovnou z vlaku. A v úvodu to možná bylo trochu znát, navíc úvodní gól zápasu vstřelili domácí borci. Jenže hosté potvrdili kvalitu. Ještě do poločasu srovnali a v tom druhém, ve kterém trenér Bohdan Hecl nechal již hrát hráče ročníků 2005 a 2006, pak dvěma góly rozhodli.

Bohdan Hecl: Utkání s Tempem byla skvělá prověrka na nadcházející sezónu

„Tempo je účastníkem České dorostenecké ligy a zde absolvuje herní soustředění. Jsme moc rádi, že jsme si mohli vyzkoušet úroveň o stupínek vyšší než jsme zvykli, a která nás nejspíš čeká v nové sezóně. Kvůli menšímu počtu hráčů jsme do zápasu byli nuceni poslat čtyři starší kluky. V prvním poločase se hrál velmi slušný a vyrovnaný fotbal. Do úvodu druhé poloviny jsme vstoupili ve složení týmu z hráčů ročníků 2005 a 2006. Nám pomalu odcházely fyzické síly a soupeř nas začal přehrávat. Celý zápas pak zaslouženě vyhrál. Nicméně utkání hodnotím pozitivně jako skvělou prověrku,“ vrátil se svými poznatky k utkání Bohdan Hecl, trenér mužstva.

Věříme, že se Tempu v Šumperku líbilo a přejeme hodně štěstí do soutěžního ročníku 2021/2022. Navíc hráči stejného klubu, nicméně mladších výběrů, do Šumperku dorazí v září znovu. Tentokrát na turnaj přípravek OP papírna Cup 2021.