Klub FK Šumperk

Šumperská rezerva porazila Libinu a zůstává v čele

Svěřenci Petra Jakoubka, tedy výběr FK Šumperk B, pokračuje ve vítězném tažení nejnižší českou soutěží. Tentokrát se šumperští mladíci prezentovali vítězstvím nad Libinou, která na Tyršově stadionu statečně bojovala s doposud neporaženým soupeřem. Nakonec ale ve druhém poločasu hlavně zásluhou střelecky disponovaného Tomáše Holana utrpěla krutý debakl. Po pěti utkáních tak zůstává rezervní výběr jako jediný bez ztráty bodu a v příštím kole vyráží do Jedlí.

13. 9. 2020
7 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 9. 2020 10:00 III. třída, sk. A 2020/2021 6. kolo 49

Šumperská rezerva zatím po obnoveném vstupu do systému českých soutěží prochází III. třídou bez větších problémů. Tým, jemuž na pažitu s páskou na paži šéfuje Jakub Ondráček, jinak je složen z dorostenců, nezaváhal ani tentokrát. Po vyrovnaném prvním poločasu se v druhém rozstřílel Tomáš Holan, který čtyřmi zásahy pomohl k vysokému vítězství nad zálohou Libiny.

Oba celky vstupovaly do zápasu se ziskem 12 bodů, byť hosté měli odehráno utkání navíc. V prvním poločasu se padesátka diváků na Tyršově stadionu dočkala jediné branky, kterou vstřelil právě domácí kapitán Jakub Ondráček. Ve druhé půlce utkání již byl zápas podstatně zajímavější a hlavně nabídl více gólové zábavy. Již po sedmi minutách hry se prosadil Tomáš Holan, který o chvíli později zvýšil již na 3:1. Domácí se uklidnili a drtivý vstup do druhé půle dokonal druhou trefou v utkání kapitán Ondráček – 4:0!

Hra se následně uklidnila, výjimkou bylo pouze vyloučení šumperského Tomáše Fialy, jemuž rozhodčí Zbožínek ukázal během desesti minut dvě žluté karty. Nicméně domácí výběr to nijak nezastavilo, naopak v 70. minutě zkompletoval hattrick Tomáš Holan, aby tentýž hráč přidal o pět minut později čtvrtou svou trefu v utkání. Další dvě minuty později se do listiny střelců zapsal i Marcel Kotry, pro kterého to byl první zásah v seniorské soutěži v kariéře. Šumperská rezerva nakonec zvítězila 7:1, když jedinou trefu hostů v 79. minutě vsítil Pavel Chlup. I přes vysokou prohru je potřeba pochválit za předvedený výkon oba celky, za libinský celek nastoupilo hned pět hráčů ročníku 2004 a mladších!

Šumperk B

20ŽANDA Jakub Brankář
4MUSÍLEK Ondřej Hráč v poli
5DOSTÁL Vladimír Hráč v poli
7HOLAN Tomáš Hráč v poli 52', 54', 70', 75'
8PŘIKRYL Patrik Hráč v poli
9FIALA Tomáš Hráč v poli 50', 60'
60'
15KARKOŠKA Jakub Hráč v poli
16NGUYEN Kevin Hráč v poli
17ONDRÁČEK Jakub Hráč v poli 18', 57'
18GRÉZL Dominik Hráč v poli
19CHURAVÝ Marek Hráč v poli
2ONDRÁČEK Filip Hráč v poli
10KOTRY Marcel Hráč v poli 77'
12SKOPAL Jan Hráč v poli
13HOVANEC Adam Hráč v poli

Libina B

1HRUBÝ Jaromír Brankář
2PAPRSKÁŘ Petr Hráč v poli
3MALÝ David Hráč v poli
19SOLDÁN Miroslav Hráč v poli
7CHLUP Pavel Hráč v poli 79'
4KUPKA Antonín Hráč v poli
10BARTONĚK František Hráč v poli
15RYZNAR Vít Hráč v poli
18HOFFINGER Tomáš Hráč v poli
17LAŠÁK Martin Hráč v poli
9NAVRÁTIL Vlastimil Hráč v poli
16VANĚK Aleš Hráč v poli
12POLONČÍK Dominik Hráč v poli
13HRABÁČEK Martin Hráč v poli