Dorost odehrál generálku proti 1. HFK Olomouc

Poslední předsezónní zápasy mají za sebou dorostenci FK Šumperk. Na svém trávníku přivítali o víkendu své divizní soupeře, výběry 1. HFK Olomouc. Zatímco v utkání v rámci starší kategorie uspěl výběr z Hané, v rámci mladších výběrů uspěl domácí tým. Na svěřence Jakuba Bauera a Bohdana Hecla čeká ostrý start sezóny  16. srpna, kdy výběr U19 nastoupí proti Staré Bělé od 10:00, mladší dorostenci pak ve 12:15.

Staršímu dorostu tři vstřelené góly nestačily…

Výběr do 19 let, tedy starší dorostenci, nastoupili do víkendového utkání jako první. Proti 1. HFK Olomouc využil Jakub Bauer i hráče širšího kádru, kteří tak dostali šanci prosadit se případně do základu na mistrovské boje. V samotném utkání byl rozhodujícím faktorem důraz v šestnáctce. A jak po utkání nastínil sám trenér Bauer, pak hlavně v pokutovém území domácích to byla Olomouc, kdo vládl větším důrazem. „Několikrát jsme bohužel soupeře nechali osamoceného. V poli jsme se ale prezentovali slušnou mezihrou a místy i velmi dobrou prací na míči. Bohužel jsme toho nedokázali moc využít,“ smutnil trenér domácích po utkání.

Nerozhodný stav 1:1 po poločase nakonec Šumperk neudržel a v druhé půli se také roztrhl pytel s góly. Nakonec jich v utkání padlo osm, z toho bohužel pět do šumperské branky. O tři branky domácího celku se postarali Žák, Grézl a Elšík. I tak se ale našly nedostatky i ve hře dopředu. „Především hra na kraji byla z naší strany slabá. Mnohokrát jsme v tomto prostoru ztráceli míče,“ posteskl si Bauer.

…mladšímu však ano

To výběr do 17 let zvládl duel s 1. HFK Olomouc lépe. Také nastřílel tři branky, ale oproti svým starším spoluhráčům hlavně ani jednou neinkasoval. Oba týmy se prezentovaly důraznou hrou, ale zároveň také s velkou spoustou nepřesností. Domácí však již v prvním poločasu poslal do vedení Körner. „Hráči zápas odpracovali, někteří až na hraně svých možností. Za to jim patří uznání,“ chválil po utkání hráče Bauer. Také mladší dorostenci pak v utkání využili i služeb hráčů širšího kádru.

Ve druhé půli přidal Šumperk ještě dvě branky, když se prosadili Ondráček a Podhorný. Šumperk tak nakonec vyhrál 3:0. „Čeká nás ještě hodně práce v oblasti chování po zisku a ztrátě míče. Ale již výkony mnohých hráčů napovídají, že mladší dorostence může čekat úspěšná sezóna,“ vyhlíží optimisticky divizní boje Jakub Bauer.