Do nové sezóny i s „B“ týmem, nastoupí do III. třídy

Jestli někteří fanoušci šumperského fotbalu měli pocit, že je těch zápasů málo, tak máme pro ně dobrou zprávu. V sezóně 2020/2021 nastoupí do mistrovských seniorských soutěží i „B“ tým FK Šumperk. Ten vstoupí do soutěží jako účastník III. třídy. Primárním cílem vytvoření „B“ týmu je zvýšení vytížení u hráčů dorosteneckého věku. Právě dorostenci by měli totiž tvořit základní hráčskou osu nového výběru. Soupeři nově vzniklého výběru pak budou samozřejmě týmy z blízkého okolí. Pravděpodobně i Hanušovice, Rovensko či záložní tým Postřelmova.

„Rozhodovali jsme se, jestli přihlásit nový tým do okresní soutěže dorostu, krajského přeboru dorostu či do III. třídy mužů. Hledali jsme optimální výzvu pro kluky. Okresní přebor dorostu jsme zamítli, kvalitou by to pro nás nemělo přínos. Pro III. třídu mužů nakonec rozhodla dlouhodobá koncepce, kdy bychom rádi posunuli tento výběr v hierarchii soutěží výš. Pro kluky z dorostu by to do budoucna byla šance adaptovat se na seniorský fotbal i setrvat v klubu,“ prozradil Bohdan Hecl, aktuálně trenér výběru U17. I z tohoto mladého výběru by měli hráči naskakovat do nově vzniklého týmu.

Na účasti prvního mužstva v divizi se samozřejmě nic nemění. Rozlosování soutěže by mělo být známo po losovacím aktivu v polovině července. Trenérským tandemem u „A“ týmu samozřejmě jsou i nadále Zdeněk Opravil a Roman Křepelka, „B“ tým by pak měl mít na starosti Petr Jakoubek.

Prakticky jasno je i o rozdělení mládežnických výběrů do jednotlivých soutěží. Dorostenci se, tedy kromě pobírání zkušeností v soutěži III. třídy, budou stejně jako vloni prezentovat v dorosteneckých divizích. Na týmy žákovských celků čeká opět liga SpSM, jejich „B“ týmy se zúčastní krajských soutěží. Přípravky absolvují soutěže okresního formátu.