Článek - Uničov

V přípravném derby vyhrál Uničov 4:0

Třetí přípravné utkání mají za sebou šumperští fotbalisté divizního „A“ týmu. Pod vedením dua Opravil – Křepelka přivítali na svém vedlejším travnatém hřišti celek Uničova. Čtvrtý tým uplynulé sezóny Moravskoslezské fotbalové ligy nakonec v přípravném utkání zvítězil hlace 4:0. Hosté získali převahu i vysoký náskok až ve druhém poločasu, v tom prvním se utkání neslo spíše ve vyrovnaném tempu hry. Bohužel i přes několik šancí se domácím nepodařilo v utkání skórovat.

19. 6. 2020
0 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
19. 6. 2020 17:00 Přípravná utkání 2020/2021

V úvodu zápasu viděli fanoušci na vedlejší travnaté ploše Tyršova stadionu vyrovnaný duel, kdy naši hráči i několikrát zahrozili. Jenže dlouholetý uničovský brankář Uvízl domácí pokusy kryl, podobně úspěšně si dlouhou dobu vedl na druhé straně také Kreizl.

A ačkoliv postupem častu hosté začali přebírat iniciativu, i tak úvodní půle nabídla spíše vyrovnaný obraz hry. I přesto Uničov získal ještě do konce poločasu vedení 1:0. Ve 31. minutě se totiž prosadil odchovanec Sigmy, který krátce zkoušel v mládežnickém věku štěstí i ve Spartě, Aleš Krč.

Ve druhém poločasu již přece jen byl kvalitnější a zkušenější soupeř lepší a postupem času navýšil své vedení. V 58. minutě se znovu prosadil Krč, o čtyři minuty později na něj navázal dvacetiletý Jakub Svoboda. V závěru utkání si vytvořili pár šancí i domácí, ale byl to opět Uničov, který skóroval. Devět minut před koncem utkání se prosadil Jakub Vichta.

Sestavy:

FK Šumperk: Kreizl – Olejník, Smrž, Liďák, Kováč, Nízký, Demeter, Cikryt, Jurásek, Sadil, Tran. Střídali: Toman – Linet, Lavrovič, Žák, Ondráček, Kotzmann.
SK Uničov: Uvízl – P. Kasal, Bala, Vejvoda, Můčka, Ambrozek, Kamas, Vasiljev, J. Kasal, Komenda, Krč. Střídali: Purzitidis, Bača, Vichta, Svoboda, Bárta, Mikuta.