Mládežnické utkání

U13: Šumperk vstoupí do Ondrášovka cupu duelem s Bohemkou

Vytáhněte si tužky a diáře, je znám itinerář základních skupin Ondrášovka Cupu 2020. A domácí výběr U13 vstoupí do turnaje duelem s pražskou Bohemkou, a to v sobotu od 9:30 na hřišti číslo 3. Postupně se pak ve skupině A střetnou svěřenci Petra Strnada ještě s Ústím nad Labem (10:45), s pražským Meteorem (12:00), s pražskou Spartou (14:30) a na závěr skupiny i v derby s Uničovem (15:45). Náročný program úvodního dne tím budou mít domácí hráči za sebou. A nezbývá než věřit, že do nedělních bojů půjdou z co nejlepší pozice po základní skupině.

Na fotbalové fanoušky čeká během sobotního dne pořádná porce 60 zápasů na čtyřech hřištích. Hlavní hrací plocha Tyršova stadionu bude rozdělena na hřiště 1 a 2, zadní travnatá plocha (za umělkou) pak na hřiště 3 a 4. Jasné je momentálně to, že po sobotním programu se samozřejmě rozdělí startovní pole na spokojenější týmy a na ty méně spokojené. Obzvláště v dobrém rozmaru budou čerpat spánkem síly do nedělních finálových bojů celky z prvních dvou míst v každé skupině.

Ty se totiž kvalifikují do tzv. zlaté skupiny, ze které vzejde absolutní vítěz turnaje. Vloni na šumperském stadionu slavil v kategorii U12 tým pražské Slávie, který ovšem letos odmítl účast, byť se kvalifikoval. Na turnaji se ale objeví druhý a třetí tým loňského finále kategorie U12. A to Sparta Praha a SFC Opava. Olomoucký kraj bude reprezentovat trio týmů, kromě domácích i Uničov a Sigma Olomouc.

Pravidla

Všechny týmy byly nalosovány do čtyř skupin po šesti týmech. V sobotu se pak odehrají zápasy právě ve skupinách, a to stylem každý s každým. Všechna utkání se hrají na 20 minut. Týmy odehrají utkání v počtu hráčů 7+1, na soupisce může mít výběr 16 hráčů a 2 trenéry. Vítěz utkání bere tři body, při remíze pak každý tým po bodu.

O pořadí rozhoduje v prvé řadě počet nasbíraných bodů. Při shodném počtu mezi dvěma či více týmy rozhoduje o pořadí vzájemný zápas (minitabulka týmů). Dalším kritériem je rozdíl skóre, následně vyšší počet nastřílených branek a případně další kritéria. Co se týče přímo hry, tak není povolena malá domů a aut se rozehrává z rukou.

Kompletní pravidla a propozice lze stáhnout zde.

Los základních skupin

Los skupin Ondrášovka Cupu 2020

Mapa hřišť

Mapa hřišť pro Ondrášovka Cup 2020
Mapa hřišť pro Ondrášovka Cup 2020