Foto z turnaje U10

U10: Bohdalice ovládly velký šumperský turnaj

V sobotu 6. června 2020 patřil šumperský Tyršův stadion fotbalu. Zatímco na zadních hřištích sehrály svůj turnaj čtyři družstva kategorie U13, pořádně rušno bylo hlavně na hlavní ploše. Ta, rozdělena na čtyři hřiště, zažila fotbalové mravenčení hned čtrnácti mužstev v rámci turnaje kategorie U10. Triumf si domů odvezly nakonec talentovaní hráči Bohdalic, kteří prošli turnajem bez jediné prohry. Byť počtem obyvatel nejmenší ze zastoupených obcí na turnaji, tak výsledkově potvrdily Bohdalice předpoklady. Právě tento výběr totiž za pár dní také nastoupí do finálového turnaje Ondrášovka Cupu kategorie U10. Nejlepším šumperským celkem se stal výběr FK Šumperk 1, který skončil sedmý.

Celodenní boje nabídly parádní podívanou. V ní od začátku turnaje hráli hlavní roli kluci z týmu TJ Sokol Bohdalice. Hned v prvním utkání sice remizovali v derby s kluky z MFK Vyškov (mimochodem také účastníci finálového turnaje Ondrášovka Cupu v kategorii U10) 1:1, pak ale již vyhrávali jedno utkání za druhým.

Druhé místo v turnaji si nakonec na cestu zabalili hráči 1. HFK Olomouc, bronzové medaile vybojovali hráči Hanácké Slavie Kroměříž. V základní fázi turnaje se všechny celky střetly ve dvou skupinách po sedmi týmech systémem každý s každým s tím, že čtyři nejlepší celky postoupily do tzv. Ligy mistrů. Tedy finálové skupiny. Zbývající celky si zahrály tzv. Evropskou ligu, jejíž vítěz pak také získal pohár. Ten si domů odvezli hráči FK Mohelnice.

K vidění byla spoustu skvělých výkonů i dramatických zápasů. Je potřeba ocenit přístup všech členů kolektivu pořadatelů z řad realizačního týmu i rodičů hráčů výběru FK Šumperk U10. Pevně věříme, že si všichni zúčastnění turnaj užili na maximum a vítězům i hráčům MFK Vyškov přejeme co nelepší formu na nadcházející Ondrášovka Cup.

Konečné pořadí turnaje

1. TJ Sokol Bohdalice
2. 1. HFK Olomouc
3. SK Hanácká Slavia Kroměříž
4. MFK Vyškov 1
5. Řetězárna Česká Ves
6. FK Šternberk
7. FK Šumperk 1
8. MFK Vyškov 2
9. FK Mohelnice
10. 1. SK Prostějov
11. FK Šumperk 2011
12. FK Šumperk 2
13. TJ Moravský Beroun
14. TJ Sokol Štíty

Fotogalerie